Nyt

05-09-2016
Så har jeg været i Katowice (http://www.szybwilson.org) og fået publikumsprisen. Det var en stor dag. Jeg var sammen med en masse spændende kunstnere fra hele verden. Det gav masser af god inspiration og nye venskaber.
Ud over mine billeder arbejder jeg også for øjeblikket med at lave nyt og anderledes kunsthåndværk, bl.a. krukker af anderledes stoffer med naivistiske emner, se under linket ”Kunsthåndværk”..
Fra d. 10/9 d . 9/10 udstiller jeg Galleri Naif på Islands Brygge i København (http://www.gallerinaif.dk).
D. 16/9 og en måned frem udstiller jeg i Berlin http://www.naive-kunst-in-berlin.de
Du kan også møde mig på Håndelavets julemarked i Høng på Sjælland (http://www.haandelavet.dk).
Først i det nye år, skal jeg have en stor udstilling i Raklev Sognegård (se http://www.raklevkirke.dk) - det er samme sted hvor jeg udstillede ”rigtigt” for første gang - og med stor opmærksomhed, så det glæder jeg mig eget til. Jeg skriver nærmere om tid og sted.
29-07-2015
Det vælter ind med tilbud om at deltage i diverse udstillinger og kunsthåndværksmarkeder. P.t. udstiller jeg i Katowice, Polen og Galleri Naif på Islands Brygge og jeg er lige blevet inviteret til at deltage i en udstilling i Berlin til efteråret og to i Belgien 2016. Hu, hej, hvor det går!
15-08-2015
Da jeg blev inviteret til at deltage i Europas største naivistiske kunstudstilling i Katowice, Polen (over 400 kunstnere fra 34 lande) var jeg meget stolt. Men nu er jeg lige ved at tude, da jeg lige har fået at vide, at jeg har fået publikumsprisen, ”Special Grand Prix” for mine billeder. https://www.facebook.com/art.naiffestiwal

Med hjælp fra Google Translate, har jeg fundet følgende - ret morsomme og uredigerede - oversættelse af hjemmesiden:

Special Grand Prix for collager af skrot materialer. Præmien til maleren er ikke den eneste publikum award annonceret under dette års finissage Art Naif Festival. Den anden statuette modtager endda forfatteren af skulpturen, men i år prisen blev ikke tildelt i sidstnævnte kategori. I stedet Special Grand Prix modtaget Merete Mortensen fra Danmark, forfatter til fantasy collager af skrot materialer skildrer farverige landskaber af omhyggeligt sans for detaljer, som vakte stor interesse for besøgende og stemmeret mennesker.

Jeg tolker det således: Normalt gives der én pris for malerier og én for skulpturer, men i år har man valgt at skulpturprisen erstattes af ”anden kunst”. At de skriver at jeg bruger skrot, får stå hen i det uvisse (skrawków => scrap => skrot/lapper). Jeg havde nok foretrukket udtrykket ”tekstilkunst”, og jeg håber - med denne pris - at den ”etablerede kunstverden” nu snart anerkender, at tekstilkunst også kan være ”rigtig kunst”.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Randi Pedersen Kure | Svar 15.08.2015 17.31

Søde Merete :) Hjertelig tillykke! Hvor er det bare flot og godt gået :) Kan godt forstå, at du er glad :) Det er velfortjent :) Knus fra Randi

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.03 | 10:48

Herlige billeder du laver. Man bliver i godt humør af at se på dem. Tak. hilsen Karen Hvid, medlem af ArtQuilts.dk

...
02.03 | 19:34

Jeg er så enig med dig og har også mødt lige nøjagtig de samme udtalelser, vi må bare blive ved at informere 👍

...
03.01 | 16:02

smukt billed - lækre farver

...
02.04 | 00:24

Hej - jeg leder efter noget anderledes til mit ellers lidt kedelige hvide køkken - laver du også opgaver på bestilling?
Mvh
Peter

...
Du kan lide denne side