Merete Mortensen - Tekstilkunstner
Hvem er jeg? Hvad laver jeg?

Min interesse for tekstilkunst og -kunsthåndværk er livslang, men har for alvor taget fart de seneste 10 år. Inden da har jeg lavet billedvævning, vævet metervarer, plantefarvet garn, syet børnetøj mm. Har været tilknyttet flere kollektive butikker med salg af kunsthåndværk og beklædning.

Det har nærmest været en åbenbaring at gå fra at væve billeder til at udtrykke sig i tekstilbilleder, da jeg har oplevet at de teknikker, som jeg benytter mig af - og delvis selv har udviklet - i langt højere grad udfordrer min kreativitet. Ligeledes bliver jeg inspireret af stofferne med deres mønstre, farver og struktur. Den østrigske maler, Friedensreich Hundertwasser (1928 - 2000) har betydet meget for mig mht. komposition og farvevalg.

Man kunne kalde min stil naivistisk. Jeg elsker at være i det umiddelbare og fabulerende rum. Samtidig søger jeg også at formidle plads for refleksion i dét, jeg laver.

Materialerne til mine billeder er stoffer og tråd af enhver art og farve - ofte finder jeg dem på mine rejser. Alt er syet i hånden. Mine farvevalg tager oftest udgangspunkt i min ide, men også i mine følelser. 

Mit yndlingsmotiv er landskaber med huse og mennesker. Jeg er specielt fascineret af huse. Huse er for mig lige så forskellige som mennesker. Huse kan være ensomme, bedrøvede, festlige eller fornøjelige som mennesker. Motiverne finder jeg overalt - det kan være et lille hus, som jeg så får en hel by ud af. Jeg er konstant på jagt efter emner, der kan bruges i mine billeder.

Når jeg begynder at arbejde på et billede har jeg en rimelig fast idé, men jeg ender næsten altid et andet sted end oprindelig planlagt. Det er derfor jeg elsker, når ”processen kører”, og jeg oplever en frugtbar inspiration i interaktionen mellem mine oprindelige planer og dét, der aktuelt sker i mine omgivelser.

Ud over mine tekstilbilleder, som er min store lidenskab, laver jeg en del kunsthåndværk i form af æsker, stofskåle, thehætter, bogbind m.m. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi også bruger kunsten i hverdagen - fx på morgenbordet. Det er vigtigt for mig, at brugskunsten er af lige så høj kvalitet som mine billeder.

Og så underviser jeg også lidt.

Jeg håber, at du synes om det, jeg laver. Hvis du har lyst til at erhverve dig et billede eller lignende, er du velkommen til at kontakte mig.


Med venlig hilsen

Inger-Merete Mortensen
59 50 42 15
mo@post3.tele.dkSkriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Addi | Svar 12.07.2016 01.02

Hej Merete. Fortæl når du næste gang udstiller i Kal.-Nyk Sj-Holbæk trekanten, så vil jeget gerne se det.
Kh Addi

Merete 04.01.2017 17.23

Kære Addi. Først rigtig godt nytår. Dernæst jeg har fernisering på en større udstilling , ude på Raklev kirkes sognegård søndag d. 22 /1 kl. 12. hilsen Merete

Henrik Ege Olsen | Svar 09.05.2014 15.34

Hej Merete

Super flotte billeder - jeg ville ønske, at jeg havde råd til at have et hængende på stuevæggen i Sønderborg

Kh/ Henrik

Helle | Svar 04.02.2014 16.18

Nu har jeg været på en forunderlig tur rundt i dine vidunderlige byer og landskaber. Det liver op på en grå vinterdag - og i det hele taget .
Knus fra Helle

Lone Falk | Svar 04.02.2014 00.00

Hej Merete.
En fin hjemmeside.Det er et godt billede af dig og en tekst, der udtrykker det du vil. Kh.
LoneF

Bente | Svar 06.10.2012 03.59

Hej Merete
En fornøjelse at se dine dejlige billeder - og en fantastisk udviklingsrejse, som du er på, i dit kunstneriske virke....bedre og bedre....

Hanna Mynster | Svar 16.07.2012 21.13

Har set din udstilling i Nykøbing Sjælland, er meget begejstret!! lige noget jeg gerne ville eje.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.03 | 10:48

Herlige billeder du laver. Man bliver i godt humør af at se på dem. Tak. hilsen Karen Hvid, medlem af ArtQuilts.dk

...
02.03 | 19:34

Jeg er så enig med dig og har også mødt lige nøjagtig de samme udtalelser, vi må bare blive ved at informere 👍

...
03.01 | 16:02

smukt billed - lækre farver

...
02.04 | 00:24

Hej - jeg leder efter noget anderledes til mit ellers lidt kedelige hvide køkken - laver du også opgaver på bestilling?
Mvh
Peter

...
Du kan lide denne side